Få mjukare fötter – Komplett guide till mjuka fötter

[reviewDisclaimer]

Inledning

Att få mjukare fötter är en stor fråga som många människor ställs inför. Det är både obekvämt och kan göra ont att inte ha mjuka fötter. De är raspiga och hårda. Det är viktigt att ta hand om fötterna regelbundet för att hålla dem mjuka och friska.

Vi har därför satt ihop den här guiden som hjälper dig att få mjukare fötter. Det är tre enkla steg att följa!

Steg ett

För att få mjukare fötter rekommenderar vi först att du börjar med att ta ett varmt fotbad. Det hjälper till att mjuka upp hårda hudflikar och förhårdnader för att du sedan ska kunna ta bort dem med en fotfil. Det hjälper även dig att ta det lugnt och kan vara väldigt skönt att göra efter en dag på jobbet. Använd några av de produkter vi rekommenderar för bäst resultat. Enda du gör är att ta en större balja eller liknande och häll upp varmt vatten. Häll sedan i fotbadsprodukten och stoppa i fötterna. Låt fötterna sitta i badet i ca 10-15 minuter för att få maximal effekt.

Tips på fotbads produkter

BIOpH+ Footcare

BIOpH+ Footcare är en medicinteknisk produkt för effektiv behandling av fotsvamp, förhårdnader, hälsprickor och torra fötter.

CCS Rengörande & Uppmjukande Fotbad

CCS fotbad mjukar upp och djuprengör torra och trötta fötter. Perfekt första steg i din fotvårdsrutin.

Pedicare Uppmjukande Fotbad

Pedicare Uppmjukande Fotbad mjukar upp förhårdnader och ger dig ett väldoftande och välbehövt bad för dina trötta fötter.

Steg två

Ta bort hård hud med en fotrasp eller en fotfil. Om du börjar med att använda ett fotbad så kommer det att bli lättare att få bort död ut. Se till att inte skrapa för hårt för att inte skada huden. Det är både enkelt och väldigt effektivt att använda en fotrasp eller en fotfil.

Vilken fotrasp och fotfil rekommenderar vi?

Fotrasp och Fothyvel

Denna fothyvel är ett hygieniskt, robust och proffsigt verktyg. Fothyveln kan användas för såväl hemmabruk som för fotbehandlingar i den professionella fotvårdssalongen. Dina fötter blir mjuka och lena enkelt när du hyvlar bort förhårdnader under fötterna. Tio extra hyvelblad medföljer. 

Scholl Elektrisk Fotfil Expert Care

Scholls elektriska fotfil är nog den populäraste och enklaste fotfil på marknaden idag. Den hjälper dig att snabbt och bekvämt ta bort hård hud och hälsprickor på fötterna och hälarna. Passar perfekt i handen och är lätt och bekväm att använda då den är sladdlös. Låt fotfilen göra jobbet åt dig med sin roterande slipyta som har två olika hastigheter att välja mellan för bättre anpassning till dina behov.

Steg tre

Applicera en fotkräm. Fotkrämer hjälper till att återfukta huden och hålla den mjuk och smidig. En fotkräm som innehåller ingredienser som sheasmör eller E-vitamin är bättre. Massera fötterna med cirkulära rörelser för att få en djupare effekt.

Vilken fotkräm ska du köpa?

Fotkräm SOS

Håll dina fötter mjuka med denna kraftfulla fotkräm. Daglig användning kommer också att skydda dina fötter från dålig lukt, svampinfektioner och andra hudinfektioner. Denna kräm har en rik formula och noggrant utvalda ingredienser som går samman för att skapa en fotkräm av hög kvalitet som du kommer att märka efter första appliceringen! Mycket perfekt produkt för torra fötter.

Oliva Foot Cream

Oliva Foot Cream är en fotkräm med ekologisk olivolja. Fotkrämen har en lätt exfolierande effekt. När man smörjt in fötterna absorberas krämen snabbt, man behöver inte vänta länge på att den ska torka. Fotkrämen gör fötterna lena och mjuka.

Vill du fortsätta få lika bra info kring skor?

Gå med i vårt nyhetsbrev!