Skosulor – förläng livet på skorna genom att byta innersula

Att ha bra skosulor kan verka som en liten detalj, men det kan faktiskt göra stor skillnad för hur länge dina skor håller. Här är några anledningar till varför bra sulor minskar slitaget på skor:

 • Fel passform på innersulan kan leda till att skon slits ojämnt
 • Skosulor av hög kvalité slits mindre och därmed även mindre slitage på skon

Att välja skosulor som minskar slitage är därmed viktigt och i denna guide kommer du få tips skosulor som passar ditt ändamål.

Artikeln innehåller reklamlänkar

Först en liten definition definition: Det är egentligen i vardagligt tal ingen skillnad mellan orden innersulor (sulor) för skor, och ordet skoinlägg. Båda betyder ”något” vi stoppar i skon mellan foten och skon. Här på sajten skoteam.se brukar vi dock ha följande tydliga uppdelning mellan orden:

 • När vi säger skoinlägg så menar vi inlägg som skall lösa en specifik uppgift: Det kan exempelvis vara skoinlägg för att kurera hälsporre, inlägg som ”gör dig längre”, specialinlägg för olika sporter eller mjuka skoinlägg för att göra vardagen mer bekväm.
 • Pratar vi däremot om skosulor så är det inlägg i allmänhet som mer syftar på att förlänga livslängden på slitna skor och fräscha upp dem, eller kanske exempelvis fylla ut skorna lite om du råkat köpa för stora skor.

Byt innersula när den börjar slitas!

Innersulan är den del som ofta slits först i en sko. Av någon anledning drar man sig dock för att byta den i tid, vilket i sin tur gör att man kan belasta skon felaktigt, och resten av skon börjar slitas snabbare. Skor är ganska dyra, men sulor är jämförelsevis billiga, så att inte byta innersula när sulan börjar bli sliten är dumt.

Skosulor minskar behovet av att köpa nya skor

En av de mest uppenbara fördelarna med bra skosulor är att de kan hjälpa till att förhindra att dina skor slits för snabbt. Därmed kommer du inte behöva köpa nya skor lika ofta, vilket kommer spara dig pengar på lång sikt. Det kan lätt bli dyrt att köpa nya skor, särskilt om du gillar att ha många olika par eller om du har väldigt särskilda krav. Genom att välja skosulor av hög kvalitet kan du hålla dina skor i gott skick längre och därmed minska behovet av att köpa nya. Det är även betydligt bättre för miljön att inte köpa nya skor hela tiden.

Skosulor minskar behovet av att reparera skor

En fördel med bra skosulor är att de kan hjälpa till att förhindra att dina skor slits eller får skador som kräver reparation. Detta kan spara dig pengar på reparationer och också hålla dina skor i gott skick längre. Många skor kan bli dyra att reparera, därmed är det bra för plånboken om man minskar behovet av att reparera sina skor.

Skosulor minskar risken för skador

Bra skosulor kan också leda till att du är mer bekväm när du går, löper eller utför andra aktiviteter. Detta kan hjälpa till att förhindra att du får ont i fötterna eller andra problem. Om du ofta har ont i fötterna eller ryggen kan det vara en bra idé att investera i ett par skosulor som första steg. Skosulor hjälper dig att avlasta hela kroppen vilket gör att det förhindrar dig från att få skador.

Bra generella innersulor för vardagen

Vi har valt ut två olika innersulor som passar mycket bra för vardagen – byt ut dina gamla sulor mot någon av dessa så fort de gamla börjar slitas, så kommer din komfort öka under dagens alla aktiviteter. Dessa skosulor har extra dämpning som minskar risken för smärta och obehag i fötterna, även efter långa dagar. Dessutom är skoinläggen främst utformade för att förebygga skador och skydda dina fötter på lång sikt. De ger ger bra stöd åt foten, vilket kan hjälpa till att fördela trycket på skon på ett jämnt sätt. Detta hjälper till att förhindra att vissa områden på skon slits mer än andra.

innersulor för vardagen

För vardagen

Ett par bekväma skoinlägg med mjuk och bekväm stötdämpning i hälen samt en lätt höjning under hålfoten för extra stöd:

 • Behagligt hålfotsstöd
 • Stötdämpning i hälen
 • Motverkar fotsvett
 • För vardagen

Dessa skoinlägg kan väljas i två olika storlekar, liten eller stor. När du får hem sulorna anpassar du enkelt storleken till din individuella storlek.

Köp innersulan här

sula för arbetsskorFör arbetsskor

Ett par behagliga sulor som passar i dina arbetsskor, framtagna för dig som jobbar på hårda underlag och som motverkar värk i fötterna .

 • Stötupptagande
 • Formas efter dina fötter
 • Flexibla och töjbara
 • Motverkar fotsvett

Dessa skoinlägg kan väljas i två olika storlekar, liten eller stor. När du får hem sulorna anpassar du enkelt storleken till din individuella storlek.

Köp innersulan här


Skosulor för idrott

Idrottssulor är specialdesignade sulor som är utformade för att passa olika typer av sporter. De används främst inom sporter som tennis, innebandy, squash eller basket, där snabba vändningar, hopp och plötsliga stopp är vanliga. För att ge ökad stabilitet och stöd i skorna är idrottssulor särskilt viktiga.

Olika sporter kräver olika sulor eller skoinlägg:

 • Vissa sporter som exempelvis bollsporter och racketsporter innebär många snabba vändningar,och snabba stopp- och vridrörelser.
 • För andra sporter som vandring och löpning vill du främst ha ett inlägg som dämpar coch motverkar de stötar som uppstår.
 • En tredje sporttyp är exempelvis utförsåkning, ishockey och andra skid/skridskosporter där man ofta fixerar fötterna i en statisk position.

Vilken tur att vi har en artikel som täcker in skoinlägg för olika sporter här!