Så här får du mjukare fötter!

Det kan vara obekvämt och kan till och med göra ont att inte ha mjuka fötter. Fötterna är raspiga och hårda. Det är viktigt att ta hand om fötterna regelbundet för att hålla dem mjuka och friska. Vi har därför satt ihop den här guiden som hjälper dig att få mjukare fötter. Det är tre enkla steg att följa!

Artikeln innehåller reklamlänkar

 • Steg ett: Ett varmt fotbad
 • Steg två: Ta bort hård hud
 • Steg tre: Använd en fotkräm

Steg ett: Varmt fotbad

För att få mjukare fötter rekommenderar vi först att du börjar med att ta ett varmt fotbad. Det hjälper till att mjuka upp hårda hudflikar och förhårdnader för att du sedan ska kunna ta bort dem med en fotfil. Det hjälper även dig att ta det lugnt och kan vara väldigt skönt att göra efter en dag på jobbet.

Ta en större balja eller liknande och häll upp varmt vatten. Häll sedan i någon av nedanstående produkterna och stoppa i fötterna och bara njuuuut. Låt fötterna vara i badet i ca 10-15 minuter för att få maximal effekt.

BIOpH+ Footcare

BIOpH+ Footcare är en medicinteknisk produkt för effektiv behandling av:

 • Fotsvamp
 • Förhårdnader
 • Hälsprickor
 • Torra fötter

Fotbadet BIOpH+ rengör på djupet, tar bort döda hudceller och skapar en ogynnsam miljö för bakterier, virus och fotsvamp.

Köp BIOpH+ Footcare här

Pedicare fotbad

Pedicare Fotbad

Pedicare uppmjukande fotbad mjukar upp förhårdnader och ger dig ett väldoftande bad för dina trötta fötter.

 • Svensk tillverkning
 • Återfuktande och rengörande
 • Mjuka och smidiga fötter
 • Säljs på apotek

Köp Pedicare fotbad här


Steg två: Bort med hård hud

Ta bort hård hud med en fotrasp eller en fotfil. Om du börjar med att använda ett fotbad så kommer det att bli lättare att få bort död ut. Se till att inte skrapa för hårt för att inte skada huden. Det är både enkelt och väldigt effektivt att använda en fotrasp eller en fotfil.

fotrasp och fothyvel

Fotrasp och fothyvel

Denna fothyvel är ett hygieniskt, robust och proffsigt verktyg. Fothyveln kan användas för såväl hemmabruk som för fotbehandlingar i den professionella fotvårdssalongen.

 • Tar bort fotförhårdnader
 • Tio extra hyvelblad
 • Fothyvel och fotrasp
 • Enkel att använda

Dina fötter blir mjuka och lena enkelt när du hyvlar bort förhårdnader under fötterna. Tio extra hyvelblad medföljer.

Köp fotraspen här

scholl elektrisk fotfil för mjuka fötter

Scholl fotfil

Scholls elektriska fotfil är nog den populäraste och enklaste fotfil på marknaden idag.

Scholl fotfil Expert Care hjälper dig att snabbt och bekvämt ta bort hård hud och hälsprickor på fötterna och hälarna. Passar perfekt i handen och är lätt och bekväm att använda då den är sladdlös.

Låt fotfilen göra jobbet åt dig med sin roterande slipyta som har två olika hastigheter att välja mellan för bättre anpassning till dina behov.

Köp Scholl elektrisk fotfil här


Steg tre: Applicera en bra fotkräm för mjukare fötter

Fotkrämer hjälper till att återfukta huden och hålla den mjuk och smidig. En fotkräm som innehåller ingredienser som sheasmör eller E-vitamin är bra för mjukare fötter. Massera fötterna med cirkulära rörelser för att få en djupare effekt.

NiVelazione SOS

NiVelazione SOS

Håll dina fötter mjuka med denna kraftfulla fotkräm! Daglig användning kommer också att skydda dina fötter från dålig lukt, svampinfektioner och andra hudinfektioner.

Denna kräm har en rik formula och noggrant utvalda ingredienser som går samman för att skapa en fotkräm av hög kvalitet som du kommer att märka efter första appliceringen! Mycket perfekt produkt för torra fötter.

Köp fotkrämen här

Oliva fotkräm ger mjukare fötter

Oliva fotkräm

Oliva Foot Cream är en fotkräm med ekologisk olivolja. Fotkrämen gör fötterna lena och mjuka. Säljs på apotek.

Denna kräm har en lätt exfolierande effekt. När man smörjt in fötterna absorberas krämen snabbt, man behöver inte vänta länge på att den ska torka.

Köp Oliva fotkräm här


Ta väl hand om dina fötter! Genom att använda vår trestegsraket ” med fotbad – fotrasp och fotkräm så kommer du snabbt få mjuka fötter. Du förebygger samtidigt fotsvamp och fotsvett, och bör också vara en del av en daglig behandling om du lider av exempelvis hälsporre.